آموزش رایگان اختیار معامله قسمت دوم

آموزش رایگان اختیار معامله قسمت دوم
آموزش رایگان اختیار معامله قسمت دوم
قسمت دوم آموزش اختیار معامله از صفر با نوید خدایی ( اولین قرارداد های اختیار معامله )
لطفا اگر قسمت اول رو که مقدمه ای واسه اختیار معاملات بود، نشنیدید و نخوندید، حتما مراجعه کنید و از مطلب اول، ما رو دنبال کنید.
توی قسمت اول توضیح دادیم که این قراردادها دارایی نیستن و تا الآن همین یک نکته رو میدونید.
ما این قراردادها که به خودی خود، دارایی نیستند به چه علتی ایجاد شدند و به چه دردی میخورن؟!🤔
اجازه بدید جواب این سوال رو با یک سفر به ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح و ذکر یک مثال واقعی از اولین قرارداد های اختیار معامله اون زمان بدم.
تالس و اختیار معامله
در اون زمان آقای تالس که منجم ماهری بود، پیش بینی کرد که سال پر بارشی در پیش خواهد بود و نتیجه گیری کرد که محصول زیتون زیادی برداشت خواهد شد.
در نتیجه تقاضا برای اجاره دستگاه روغن گیری زیتون بالا خواهد رفت.
اما به اندازه کافی پول نداشت که همه دستگاههای روغن گیری زیتون رو بخره و به صرفه نبود که از همون موقع اجارشون کنه و تا موقع برداشت محصول برای دستگاهها اجاره بها بپردازه.
پس ایده ای به ذهنش رسید که اولین قرارداد های اختیار معامله رو با صاحبان دستگاه ها ببنده که، در ازای دریافت مبلغی، حق اجاره دستگاه های روغن گیری رو «به مبلغ مشخصی» به آقای تالس بدند.💰💰
صاحبان دستگاهها هم منعی برای این کار نمیدیدند و برای اونها مهم بود که سر موعد دستگاههاشون رو قیمتی که مرسوم بود اجاره بدند.
تازه با این پیشنهادِ آقای تالس، خوشحال تر بودند که یک مبلغی هم بیش از هر سال دریافت کردند فقط برای اینکه تالس حق داشته باشه دستگاه رو اجاره کنه!
پیش خودشون فکر میکردند که یک مثلا دیوانه ای پیدا شده که آقا من قراره «در فلان تاریخ» «به فلان قیمت» دستگاه شما رو اجاره کنم، بابتش هم الان مبلغی پرداخت می کنم.
پس عملا این پول برای صاحبان دستگاهها یک هدیه ای بود بادآورده و مازاد بر مبلغی که دستگاه رو اجاره میدادند و از این قضیه خیلی هم خوشحال بودند.✅✅
پول اجاره هم در آینده که دستگاه تحویل گرفته میشه پرداخت میشه.
در تاریخ برداشت محصول زیتون این آقای تالس بود که حق داشت در ازای مبلغ اضافه ای که پرداخت کرده، طبق توافق «به قیمت مشخصی» دستگاهها رو اجاره کنه.
قبل از ادامه بحث بگذارید برای ملموس تر شدن داستان ، مثالها رو عددی کنیم💹✔️
فرض کنید هزینه اجاره یک دستگاه روغن گیری یکصد هزار تومن بوده.
آقای تالس بابت اینکه حق این رو داشته باشه که در تاریخ برداشت محصولات در آینده این دستگاه رو به مبلغ یکصد هزار تومن اجاره کنه حاضر بود ده هزار تومن الآن پرداخت کنه و این حق رو برای خودش بخره.
حالا وقتی زمان برداشت زیتون ها فرا رسیده، به علت تقاضای بیش از حدی که برای دستگاه روغن گیری بوده، قیمت اجاره از یکصد هزار تومان به دویست هزار تومان افزایش پیدا می کنه.
اما به لطف قراردادی که تالس بسته، صاحبان دستگاه « مجبورند» و «باید» دستگاه رو به مبلغ یکصد هزار تومان به تالس اجاره بدهند.
تالس دستگاه رو به مبلغ دویست هزار تومان اجاره میده و از این محل ۹۰ هزار تومن به ازای اجاره هر دستگاه سود میکنه.
حالا سوالی که پیش میاد اینه که چرا نود هزار تومن؟! مگر اختلاف اجاره ها صد هزار تومن نشد؟!🤔
پاسخ اینجاست که تالس ده هزار تومان بابت بستن این قرار داد یا بهتره بگیم خریدن حق اجاره دستگاه، به صاحبان دستگاه پرداخت کرده بود پس با احتساب این ده هزار تومن که در قراردادها به اون «پرمیوم» میگیم.
تالس ۹۰ هزار تومن سود کرد یعنی صد هزار تومن سود منهای ده هزار تومن پرمیوم ، میشه نود هزار تومن سود.🤑💲
جمع بندی
این نمونه، تقریبا تا جایی که من اطلاع دارم اولین قرارداد های اختیار معامله یا آپشن در تاریخ بوده.
تالس در اینجا نقش «خریدار یک قرارداد اختیار خرید» رو به عهده داشته و صاحبان دستگاهها نقش «فروشنده قرارداد اختیار خرید» رو داشتند.✔️✔️
در مطالب بعدی در رابطه با روش دیگر سود گرفتن از این قرارداد توسط تالس و اختیار معامله و بررسی وضعیت فروشندگان قرارداد ها در زمان اجرا و ارتباط اینها با بورس و بازارهای مالی خواهیم پرداخت.💗💚
ما رو به دوستانتون معرفی کنید.
آکادمی اقتصادی نوید
ارتباط با ادمین
@miladmotamedi77
پیج اینستاگرام :
Www.instagram.com/navidacademy.bourse
کانال تلگرام :
https://t.me/navidacademy_option
بریم که این موارد رو در یک فایل صوتی مفصل تر خدمتتون توضیح بدم👇🏻
این مطلب مورد پسند شما بود؟
با کلیک روی ستارههای زیر به آن امتیاز دهید.
میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد امتیازها: 4
هنوز امتیازی داده نشده 🙁
دیدگاهتان را بنویسید